Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ελιτισμός, πρόγραμμα κι απολιτίκ ανεξαρτησία




Παρακολούθησα δηλώσεις επι δηλώσεων υποψηφίων. Και μπούχτησα . Κι έβγαλα καπνούς..  Και ένιωσα την ανάγκη να σχολιάσω τις πιο ενοχλητικές στ αυτιά μου φράσεις τους .

Φράση 1η: “ Προσοχή, μην μας κυβερνήσουν οι αμόρφωτοι”

Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος. Κι όποιος την υιοθετεί, βρίσκεται συνήθως προ εκπλήξεως. Αντί κάποιοι να πλησιάσουν τον απλό πολίτη, να αφουγκραστούν τα προβλήματά του , να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί του, τον αντιμετωπίζουν αφ υψηλού , με πρόσχημα τα...βαριά βιογραφικά τους.

 Αφιππεύσατε αγαπητοί μας “μορφωμένοι” !  Δεν υπάρχει “μορφωσιόμετρο”. Κι ο τόπος μας κινδυνεύει απ τους “αμόρφωτους” όσο κινδυνεύει κι απ τους αλαζόνες...Κάνετε το σφάλμα στο οποίο έχει υποπέσει και η Αριστερά του Συριζα. Απομακρύνεστε απ τον εργαζόμενο, τον μεροκαματιάρη, τον εργάτη.Τον χαρίζετε έτσι στους άλλους, όπως ο Συριζα χάρισε κόσμο στους ναζί.Δεν με νοιάζουν τα πτυχία του καθενός . Μ ενδιαφέρει το πρόγραμμά του και ποια συμφέροντα θέλει να εξυπηρετεί . Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ !

 Κι η Ελλάδα από πτυχιουχους κυβερνάται πάντα  και είδαμε προκοπή. Μην κινδυνολογείτε κι αφήστε τον ελιτισμό κατά μέρος. Δεν θα καταστραφει ο κόσμος απ τους μη πτυχιούχους Ναυπάκτιους. Σιγά την  ισχυρή εξουσία που διακυβεύεται , δηλαδή .  Δήμαρχο Επάχτου βγάζουμε, όχι πλανητάρχη.  Σας ανησυχεί καθόλου που τους τους κωδικούς των πυρηνικών των ΗΠΑ, τους κρατάει στα σίγουρα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ ή αυτός εντάσσεται στους “διαβολικά καλούς και μορφωμένους” ;

Αντε, που θέλετε να μου κάνετε τον Έπαχτο Πεφωτισμένη Δεσποτεία… (βαρύγδουπο ε; Ευχαριστώ τη Google που με κάνει να μοιάζω παντογνώστης. Άλλωστε έχω πτυχίο κι εγώ. )

Φράση 2η: “Δεν ειμαι πολιτικός” .

Ατάκα του μέσου υποψηφίου στις επερχόμενες εκλογές. Το λένε και περιμένουν να συγκινήσουν τον ψηφοφόρο, που ψάχνει μη πολιτικούς για πολιτικά αξιώματα. Μου ρχεται αυθόρμητα μια ιστορία στο νου μου. Σ έχουν έτοιμο στο χειρουργικό τραπέζι . Πριν ναρκωθείς, μπαίνει μέσα ένας ντυμένος με χειρουργική στολή:

-          Καλησπέρα σας κύριε ασθενή. Μην φοβάστε . Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας γιατρός. Δεν στοχεύω στο να βγάλω χρήματα απ την ιατρική. Θα σας χειρουργήσω ομως, γιατί πραγματικά αγαπώ την χειρουργική και θέλω το καλό σας. Υπογράψτε εδώ την συγκατάθεσή σας να προχωρήσουμε.

Τι κάνεις εκείνη την ώρα; Υπογράφεις; Ή φεύγεις τρέχοντας με  τον κώλο έξω; Αντίστοιχα , λοιπόν, κάποιον που σου λέει δεν είμαι πολιτικός , γιατί πρέπει να τον επιλέξεις σε πολιτικό αξίωμα, αναγνωριζοντας του ως θετικό ότι δεν είναι πολιτικός; Φίλε, δεν είσαι πολιτικός, αλλά βάζοντας υποψηφιότητα, φιλοδοξείς να γίνεις. Αν η υποψηφιότητά σου θεωρείς ότι δεν είναι πολιτική, πες το μας να ψηφίσουμε καναν άλλον. Γιατί εμείς πολιτικούς ψάχνουμε . Σωστούς και κατασταλαγμένους. Κι όχι αλμπάνηδες. Πολιτικούς και όχι διαχειριστές. Είμαστε λαός, δήμος, όχι πολυκατοικία. Σαφές;

Φράση 3η: “Είμαι ανεξάρτητος”

 Γελάνε κι οι πέτρες του Ενετικού Κάστρου με αυτήν την ατάκα. Δεν χωράει πολλή ανάλυση. Απ τη στιγμή που διεκδικείς ψήφο πολιτών , είσαι πλήρως εξαρτημένος. Κι έπρεπε να το δηλώνεις, να το διαφημίζεις κιολας. “ Είμαι εξαρτημένος απ τις πολιτικές ιδέες μου κι απ την δέσμευσή μου απέναντί σας να τις τηρήσω” . Και μην απαξιώνεις δηθεν τα κεντρικά πολιτικά κόμματα. Γιατί γίνεσαι γελοίος. Όλα υπάρχουν επειδή τα στηρίζει ένα κομμάτι του λαού.Και πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που θα στηρίξει εσένα στον δήμο σου. Βρες επιχειρηματα υπερ ή κατά της πολιτικής τους και άσε τα σάπια. Πάρε θέση ρε ισαποστασάκια! Είσαι κομματάρχης τοπικής εμβέλειας - δεν είναι κακό, καλό είναι. Είναι ο δημοκρατικός σου ρόλος.  Χώνεψέ το, βρες τα με τον εαυτό σου, ζήσε μ αυτό και προσπάθησε να προσφέρεις στον τόπο σου . Τελεία και παύλα!

Φράση 4η: “ Πλεονέκτημά μας, το πρόγραμμά μας...”

Ποιό πρόγραμμά σας; Αυτό που ανακοινώνεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές; Αυτό με τις γενικόλογες αναφορές ; Που μοιάζει με έκθεση παιδιού δημοτικού για το πως φαντάζεται την πόλη του όταν μεγαλώσει; Εντάξει , το καταλαβαίνω, απευθύνεστε σε ιθαγενείς. Αλλά έχουμε ξεπεράσει το στάδιο που προσκυνάμε για ένα καθρεφτάκι .

 Θα περιμέναμε λεπτομερές σχέδιο από κάθε παράταξη. Πλήρης περιγραφή του τί προτείνεται να υλοποιηθεί. Ποιά προβλήματα θα λύσει, τι θα αποφέρει στον τόπο, ποιό το λεπτομερές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, ποιά τα στάδια υλοποίησης, πόσο θα στοιχίσει και από που θα βρεθούν οι πόροι. Δεν χρειάζεται να είσαι και κάνας επιστήμονας για να καταλάβεις ότι αυτά είναι απολύτως απαραίτητα, απ το πιο απλό εως το πιο σύνθετο έργο.

 Ένα βήμα πριν την κάλπη , ας αναλογιστούμε τί πραγματικά θέλουμε για τον τόπο μας. Όσες μπαρούφες κι αν λένε οι υποψήφιο, ευθύνη μας είναι να εντοπίσουμε αυτα που συμφωνούμε.
Εμείς οι ψηφοφόροι, άλλωστε,  λέμε την πιο ηλίθια φράση όλων :” Έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι….”

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κι αν ήταν επενδυτες;

Ελλάς ,Μάρτης του 2020. Κι ενώ η χώρα μας ριγμένη στα σκοινιά, βαριανασαινει ασθμαίνουσα πίσω απ τη χειρουργική της μάσκα, εξουθενωμένη απ το κυνήγι κορονοιου κ "λαθροεισβολεων"....Μια ιστορική ανατροπή σκάει στον ορίζοντα!! Οι 15.000 "λαθρο" που απειλούν την εδαφική μας ακεραιότητα  , θωράκισμενοι με ξύλα και βρεγμένες σωβρακοφανελες, τελικά δεν ήταν αυτοί που νομίζαμε.  Δεν ήταν φτωχομπινεδες, λινάτσες ξεβρακωτες .Ήταν 15.000 εκκατομυριουχοι.Ναι μεν Πακιστανοί, Αφγανοί, Αλγερινοι, Κογκολεζοι.Αλλα ζαμπλουτοι!!! Μας έκαναν καρναβαλικο ντου μεταμφιεσμενοι, γιατί θέλουν να ζήσουν την εμπειρία, στην ωραιότερη χώρα του κόσμου. Ως δια μαγείας,  η αποκάλυψη αλλάζει αρδην τα δεδομένα. Η κυβέρνηση αποκηρύσσει τον όρο λαθρομετανάστες και τρέχει  να καλωσορίσει τους υποψήφιους επενδυτές.Ο πρωθυπουργός σπεύδει μαζί με υπουργούς του στον Έβρο, ο οποίος επανορθογραφείται σε Εύρω, προς ανάμνηση της συμβολής του στην οικονομική ανάταση του τόπου. Σε συγκινησιακά φορ

Συνέντευξη με τον Μέγα Αλέξανδρο

Παγκόσμια αποκλειστικότητα!Ταξιδέψαμε στον χρόνο κι εξασφαλίσαμε την πρώτη αποκλειστική συνέντευξη του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!! Δημοσιογραφος : Μεγάλε Αλέξανδρε, καλησπέρα. Σας καλούμε απ το έτος 2018 μετά Χριστόν και… Μέγας Αλέξανδρος : Μετά Χριστόν; Ποιός είναι αυτός ο Χριστός που χωρίζεται και η ιστορία εξαιτίας του;;;; Δημοσιογραφος : Ναι έχετε δίκιο, δεν γνωρίζετε. Είναι ο ιδρυτής της ομώνυμης θρησκείας του Χριστιανισμού και θεωρείται ο Υιός του Θεού για τους πιστούς του. Μέγας Αλέξανδρος :Ιδρυτής θρησκείας;;;; Και πόσες κατακτήσεις και εγκλήματα έκανε για να χωριστεί στα δυο η ιστορία για χάρη του;;; Γιατι υιός θεου θεωρούμαι κι εγω. Προφανώς θα τα κατάφερε καλύτερα από εμένα. Τον Δία μου μέσα…. Δημοσιογραφος :Ο ίδιος; Κανένα έγκλημα και καμιά κατάκτηση . Οι οπαδοί του πολλά, αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό. Σκοπός της επικοινωνίας μας είναι να πάρουμε τη γνωμη σας για ένα φλέγον ζήτημα της νεοελληνικής ιστορίας. Την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου