Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

LEPANTO MASTER CHEF


Ναυπάκτιοι το μάθατε; Το master chef έρχεται στην πόλη μας στις 7 Νοεμβρη.Οι υποψήφιοι master chef Θανάσης Παπαθανάσης, Γιάννης Μπουλές, Κώστας Κονίδας και Κώστας Καρακώστας, ετοιμάζουν τις συνταγές τους για την αναμέτρηση, συμβουλευόμενοι όχι τον Τσελεμεντέ αλλά τον... Καλλικράτη .

Ποιά είναι όμως τα χαρακτηριστικά του κάθε επίδοξου matser chef και τί σκοπεύει να μας ταϊσει;

Ο Θανάσης Παπαθανάσης έχει την εμπειρία της περασμένης 4ετίας στη δημοτική κουζίνα. Ανέλαβε ένα εστιατόριο που είχε προοπτικές να γίνει γκουρμέ αλλά με πρακτικές καντίνας μάλλον έφτασε να σερβίρει βρώμικο για γερά ξενυχτισμένα στομάχια. Και πιάνει η καντίνα στην άκρη ενός ποδηλατόδρομου αντί στην άκρη της εθνικής οδού, δίπλα στα σκυλάδικα; Δεν πιάνει! Με μοναδική σπεσιαλιτέ τα παγωτά “Μ.Παρασκευη” και “Ναυμαχία”, κι αυτά λόγω πυροτεχνημάτων στην κορυφή της σαντυγί κι όχι λόγω γεύσης, προκοπή δε γίνεται. Αμ το άλλο που το πας; Οι βοηθοί της κουζίνας φεύγουν ένας ένας γιατί δεν κατάφεραν να γίνουν όλοι έμμισθοι αντι-chef, παρά τα άπειρα μαγειρέματα της 4ετίας με πολλά ανατολίτικα μπαχαρικά ρουσφέτια . Σε λίγο θα ξεμείνει από βοηθούς κι από υλικά και δεν θα του μείνει ούτε...Κουκούτση για τη συνταγή του.

Ο Γιάννης Μπουλές από την άλλη, έχει τη φήμη του καταρτισμένου και αποτελεσματικού σεφ. Αλλιώς όμως να μαγειρεύεις μεταξύ συγγενών και φίλων κι άλλο να εκτίθεσαι στις καλομαθημένες γλώσσες της διευρυμένης Ναυπακτίας, που τσακίζουν κόκκαλα. Σίγουρα θα κινηθεί σε παραδοσιακές γευστικές επιλογές και - ελέω Πυλήνης - θα σερβίρει σε πήλινο. Αλλά αυτήν την προσθήκη απομίμησης σοσιαλισμού στο πιάτο σου τί την ήθελες ρε chef; Έπρεπε να προσθέσεις γαλλική γεύση επειδή στο ζήτησε ο γαλλομαθής chef Νταουσάνης; Σέρβιρε ποτέ η θειά σου στο χωρίο Λαχανόπιτα με νουά ή ντολμάδες με φουά γκρα; Θα τη βρει ο Ναυπακτιος στη μπουκιά του την πασοκότριχα, αφού δεν φρόντισες να βάλεις σκούφο για να μαζέψεις τα...μυαλά σου. Αλλά βλέπεις εκεί που οι δυο συνεργαζόμενοι πλέον σεφ είχαν βγάλει τα μαχαίρια να σφαχτούν, φαίνεται πως τους ένωσε η προοπτική της κοινής κουτάλας. Θα δεχτεί ο κοιλιόδουλος ψηφοφόρος να παραγγέλνει πλέον από πράσινο μνημόνιο διαίτης κι όχι απ’ το παραδοσιακό κατάλογο; Ιδωμεν.

Ο σεφ Κώστας Κονίδας δεν ξέρω πως θα καταφέρει να εντυπωσιάσει. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε ξαναζεσταμένο φαγητό σε φούρνο μικροκυμάτων προερχόμενων εξ’ όλων των κομμάτων. Με νου έμπειρο απ’ τη διοίκηση του μαγειρείου του νοσοκομείου Μεσολογγίου, μενού ετοιμοθάνατου μας περιμένει: νερόβραστα, ανάλατα,άνοστα, το γεύμα πριν την τελευταία θεία κοινωνία και την εξομολόγηση.

Για το τέλος άφησα τον σεφ Κώστα Καρακώστα. Είναι ελπιδοφόρος σεφ, αλλά πείθεται ο Ναυπάκτιος να γίνει vegeterian; Όσο υγιεινά και βιολογικά να είναι τα υλικά σου, ο Ναυπάκτιος παραμένει οπαδός της νερόβραστης μοσχαροκεφαλής για επικεφαλής. Και δεν πείθεται ακόμα κι αν του πλασάρεις και καμιά ανθυγιεινή τηγανιτή πατάτα στο ψηφοδέλτιο (μη μου πεις πως δεν το ‘κανες κι αυτό;)...Γιατί στο προεκλογικό τσιγάρισμα της ψηφοθηρίας τσουρουφλίζονται και οι ισχυρότερες ιδεολογίες. Αναπόφευκτες παραχωρήσεις αν θες να συμμετέχεις στο σκληρό reality Master Chef. Μάλλον και μετεκλογικά θα συνεχίσεις να εξασκείς το επάγγελμα του εκπαιδευτικού και στα δημοτικά (συμβούλια όχι σχολεία). Πολλές προτάσεις σου είναι αυτονόητες σαν φυσικοί νόμοι, αλλά αυτοί που θα καταλάβουν την εξουσία δεν θα αφιερώσουν χρόνο στην επίλυση των εξισώσεων που το αποδεικνύουν.

Τελικά όλα θα τα κρίνουν οι χιλιάδες “πεινασμένοι” ψηφοφόροι του διευρυμένου δήμου Ναυπακτίας . Γευσιγνώστες, σαβουροφάγοι, κοιλιόδουλοι, ακόμα και αυτοί που έχουν νευρική ανορεξία και δεν θέλουν να συμμετέχουν στο εκλογικό δείπνο, έχουμε όλοι εξίσου την ευθύνη επιλογής του αυριανού master chef. Μετεκλογικά ρεψίματα διαμαρτυρίας δεν αλλάζουν κάτι, μόνο επαναφέρουν την κακή γεύση του πιάτου στον ουρανίσκο. Δικιά μας και η ευθύνη λοιπόν, αν μας πάει αίμα για τα επόμενα 4 χρόνια που θα κληθούμε να “χωνέψουμε” τις επιλογές μας.

Σχόλια

  1. ΕΚΤΟΣ ΑΠ'ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ ΒΛΕΠΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ Κ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ....
    ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΤΑ
    ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ,ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙ
    ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ
    ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΟΚΚΟΡΙ!
    ΗΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΡΩΓΕΣ
    ΝΑΙ,ΕΦΤΕΓΕ ΚΑΙ Τ'ΑΛΑΤΙ..
    Κ ΕΦΤΑΣΕΣ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΑΦΡΑΤΗ...
    ΚΙ ΑΦΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΣ,ΔΟΚΙΜΑΖΕΣ
    ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΟΜΟΡΦΕΣ
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ..
    Κ ΕΤΣΙ ΚΑΝΤΑΝΤΗΣΕΣ ΜΙΣΟΣ
    Κ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
    ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΑΡΠΙΟΝΑΥΠΑΚΤΙΟΥΣ
    ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΟΥΖΙΝΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κι αν ήταν επενδυτες;

Ελλάς ,Μάρτης του 2020. Κι ενώ η χώρα μας ριγμένη στα σκοινιά, βαριανασαινει ασθμαίνουσα πίσω απ τη χειρουργική της μάσκα, εξουθενωμένη απ το κυνήγι κορονοιου κ "λαθροεισβολεων"....Μια ιστορική ανατροπή σκάει στον ορίζοντα!! Οι 15.000 "λαθρο" που απειλούν την εδαφική μας ακεραιότητα  , θωράκισμενοι με ξύλα και βρεγμένες σωβρακοφανελες, τελικά δεν ήταν αυτοί που νομίζαμε.  Δεν ήταν φτωχομπινεδες, λινάτσες ξεβρακωτες .Ήταν 15.000 εκκατομυριουχοι.Ναι μεν Πακιστανοί, Αφγανοί, Αλγερινοι, Κογκολεζοι.Αλλα ζαμπλουτοι!!! Μας έκαναν καρναβαλικο ντου μεταμφιεσμενοι, γιατί θέλουν να ζήσουν την εμπειρία, στην ωραιότερη χώρα του κόσμου. Ως δια μαγείας,  η αποκάλυψη αλλάζει αρδην τα δεδομένα. Η κυβέρνηση αποκηρύσσει τον όρο λαθρομετανάστες και τρέχει  να καλωσορίσει τους υποψήφιους επενδυτές.Ο πρωθυπουργός σπεύδει μαζί με υπουργούς του στον Έβρο, ο οποίος επανορθογραφείται σε Εύρω, προς ανάμνηση της συμβολής του στην οικονομική ανάταση του τόπου. Σε συγκινησιακά φορ

Συνέντευξη με τον Μέγα Αλέξανδρο

Παγκόσμια αποκλειστικότητα!Ταξιδέψαμε στον χρόνο κι εξασφαλίσαμε την πρώτη αποκλειστική συνέντευξη του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!! Δημοσιογραφος : Μεγάλε Αλέξανδρε, καλησπέρα. Σας καλούμε απ το έτος 2018 μετά Χριστόν και… Μέγας Αλέξανδρος : Μετά Χριστόν; Ποιός είναι αυτός ο Χριστός που χωρίζεται και η ιστορία εξαιτίας του;;;; Δημοσιογραφος : Ναι έχετε δίκιο, δεν γνωρίζετε. Είναι ο ιδρυτής της ομώνυμης θρησκείας του Χριστιανισμού και θεωρείται ο Υιός του Θεού για τους πιστούς του. Μέγας Αλέξανδρος :Ιδρυτής θρησκείας;;;; Και πόσες κατακτήσεις και εγκλήματα έκανε για να χωριστεί στα δυο η ιστορία για χάρη του;;; Γιατι υιός θεου θεωρούμαι κι εγω. Προφανώς θα τα κατάφερε καλύτερα από εμένα. Τον Δία μου μέσα…. Δημοσιογραφος :Ο ίδιος; Κανένα έγκλημα και καμιά κατάκτηση . Οι οπαδοί του πολλά, αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό. Σκοπός της επικοινωνίας μας είναι να πάρουμε τη γνωμη σας για ένα φλέγον ζήτημα της νεοελληνικής ιστορίας. Την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου

Ελιτισμός, πρόγραμμα κι απολιτίκ ανεξαρτησία

Παρακολούθησα δηλώσεις επι δηλώσεων υποψηφίων. Και μπούχτησα . Κι έβγαλα καπνούς..  Και ένιωσα την ανάγκη να σχολιάσω τις πιο ενοχλητικές στ αυτιά μου φράσεις τους . Φράση 1η: “ Προσοχή, μην μας κυβερνήσουν οι αμόρφωτοι” Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος. Κι όποιος την υιοθετεί, βρίσκεται συνήθως προ εκπλήξεως. Αντί κάποιοι να πλησιάσουν τον απλό πολίτη, να αφουγκραστούν τα προβλήματά του , να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί του, τον αντιμετωπίζουν αφ υψηλού , με πρόσχημα τα...βαριά βιογραφικά τους.   Αφιππεύσατε αγαπητοί μας “μορφωμένοι” !  Δεν υπάρχει “μορφωσιόμετρο”. Κι ο τόπος μας κινδυνεύει απ τους “αμόρφωτους” όσο κινδυνεύει κι απ τους αλαζόνες...Κάνετε το σφάλμα στο οποίο έχει υποπέσει και η Αριστερά του Συριζα. Απομακρύνεστε απ τον εργαζόμενο, τον μεροκαματιάρη, τον εργάτη.Τον χαρίζετε έτσι στους άλλους, όπως ο Συριζα χάρισε κόσμο στους ναζί.Δεν με νοιάζουν τα πτυχία του καθενός . Μ ενδιαφέρει το πρόγραμμά του και ποια συμφέροντα θέλει να εξυπηρετεί . Η