Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Ο Θεός είναι απολιτίκ!

Τελικά ο Τσίπρας , λυπάμαι, αλλά δεν πιστεύει στο Θεό. Ευτυχώς ο Σαμαράς πιστεύει σίγουρα. Φαίνεται από αυτά που εφαρμόζει...Ψιλιάζομαι πάντως ότι ο Θεός δεν πιστεύει ούτε στον Τσίπρα,ούτε στον Σαμαρά. Κι ο λαός πιστεύει περιστασιακά σε όποιον έχει περισσότερη ανάγκη.Μια στον Τσίπρα, μια στον Σαμαρά και πότε πότε στον Θεό...Κι άμα απελπίζεται ακόμα και στο Διάολο!!!

Αλλά προς τι η τόση κάψα να πολιτικοποιήσουμε την πίστη; Ή μάλλον να πολιτικοποιήσουμε τον ίδιο τον Θεό;Να του βρούμε έναν πολιτικό χώρο να ανήκει; Μα για τα πολυπόθητα ψηφαλάκια βέβαια. Και γιατί ο θρησκευτικός κι ο αντιθρησκευτικός φανατισμός,πολώνει και βοηθά στην εγκαθίδρυση του νεοδικομματισμού, που τόση ανάγκη έχει το σύστημα για να επιβιώσει .

Οι υπερχριστιανοί κι οι μεσαιωνικοί σκοταδιστές - που κρυφοζαχαρώνουν και τη γυναίκα του γείτονα στον εσπερινό - θα συμπαραταχθούν πίσω απ’ τον Αη-Αντώνη τον Μνημονιακό , ενώ οι αναρχοαυτονομοεσωεξωκοινοβουλευτικοί προοδευτικοί αντιχριστιανοί - που στην πρώτη δυσκολία κάνουν τον σταυρό τους και πάνε γονατιστοί στον Άγιο Νεκτάριο - θα συμπλεύσουν με τον επίδοξο αναμορφωτή της Ευρώπης Αλέξη Τσίπρα…

Κι ενώ οι θνητοί σκοτώνονται για το που ανήκει ο Θεός, ο μεγαλοδύναμος παρακολουθεί ατάραχος κι αμμέτοχος.Έχοντας από δημιουργίας κόσμου καταστήσει σαφή την πολιτική του τοποθέτηση. Στον δικό του κόσμο είναι μοναδικός Βασιλέας, αδιαμφισβήτητος, ισόβιος,αιώνιος,περιστοιχισμένος από αγγέλους. Στον δικό μας κόσμο,τον γεμάτο διαόλους, από επιλογή απολιτίκ!!! Δεν ψηφίζει,δεν ανοίγεται,δεν εγγράφεται σε κόμματα, δεν κατεβαίνει στις εκλογές, δεν επιλέγει καν τους ίδιους του επίγειους εκπροσώπους του, δεν καταδέχεται να πάρει τον Μητσοτάκη κοντά του αλλά ούτε να τον στείλει στο διάολο…

Βρε δεν πα να σκοτωνόμαστε,να πέφτει η Πόλη, να σφάζονται σε Σταυροφορίες για χάρη του, να πέφτουν ατομικές βόμβες, να παίρνει ο Χίτλερ εξουσία, να δραπετεύει ο Ξηρός ,να βάζει γκολ ο Βύντρα στην Μπαρτσελόνα. Εκεί! Σταθερός! Ψυχρός παρατηρητής, τηλεθεατής βυθισμένος στον καναπέ του, με το τηλεκοντρόλ στο χέρι..

Μα πως τα ξέρω όλα αυτά; Ύβρις να μιλω εξ ονόματός του, χειρότερη κι απ’ την φούστα του Ρουβά, κι αν με βρει η Λουκά αλοίμονό μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι δα και τόσο πνευματικός άνθρωπος σαν τον Μπους , για να καταδεχθεί ο ΄΄Υψιστος να μου μιλήσει και να μου δόσει οδηγίες τύπου “βομβάρδισε το Ιράκ”. Ούτε την θεία φώτιση- και τις χρηματιστηριακές γνώσεις - του Εφραίμ έχω για να ξέρω,όπως δήλωσε προχτές,  ότι η Ελλάδα υπέφερε τόσο απ τον Κομμουνισμό, ώστε υπάρχουν ακόμα λίμνες που δεν ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου - Τί ασέβεια προς τον Δημιουργό!!  Και πόσο μάλλον τις προφητικές ικανότητες των διαφόρων καινοφανών Οσίων της Εκκλησίας μας, για να έχω προβλέψει την οικονομική κατάρρευση της χώρας μας λίγα χρόνια πριν... Α,εκείνος ο κακομοίρης  ο Λένιν που είχε μιλήσει για τον ιμπεριαλισμό και είχε  προβλέψει την κατάληξη των καπιταλιστικών κοινωνιών κάναν αιώνα πίσω νομίζω είναι υπό αγιοπόιηση στην επόμενη Οικουμενική Σύνοδο, σωστά; Ε, εντάξει δεν είναι και τόσο σπουδαίος σαν τον Άρχοντα Κουροπαλάτη Δημήτρη Μελισσανίδη...

Για να μην μακρυγορώ,λοιπόν, η πολιτική τοποθέτηση του Υψίστου είναι ξεκάθαρη από την απλή παρατήρηση της ανθρώπινης ιστορίας. Ποτέ σε καμία χώρα, δεν έκρινε ο Θεός τις πολιτικές εξελίξεις.Δεν έκανε η Παναγία την Γαλλική Επανάσταση,ούτε ο Ιησούς πήρε κεφάλια Τούρκων το 1821,ούτε οι Ευαγγελιστές ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το ‘81 ,ούτε τα Χερουβίμ έσπρωξαν τους Μπολσεβίκους στον ξεσηκωμό. Αποδεδειγμένη παρέμβαση του Θεού στην ανθρώπινη ιστορία, δεν έχει καταγραφεί επιστημονικά μέχρι σήμερα.

Ο λαός είναι που κρίνει τις ιστορικές εξελίξεις, λοιπόν ,όχι ο Θεός. Κι όπως ο Ύψιστος επέλεξε να είναι ανένταχτος κι απολιτίκ στα εγκόσμια, έτσι κι ο λαός αποδέχτηκε να είναι δούλος του Θεού στα μεταφυσικά και να αποδέχεται την Βασιλεία των Ουρανών - άκουσες ποτέ κανέναν να διεκδικεί μια Δημοκρατία των Ουρανών; Το κακό είναι ότι αυτήν την δουλία μπροστά στο άγνωστον του ανεξήγητου, μας την παιρνούν εκ του πονηρού οι διάφοροι καλοί “Σαμαρίτες” (εκ του Σαμαρά) και στην επί γης ζωή,για να μας κρατούν κοιμισμένους και του χεριού τους…

Ας μην αφεθούμε λοιπόν στην κουλτούρα του παραιτημένου απολιτίκ δούλου που μας πλασάρουν. Γιατί οι απολιτίκ είναι διαχρονικά επικίνδυνοι για την κοινωνία. Πάντα με την απάθειά τους, την αδιαφορία τους και την υποταγή τους στην εκάστοτε εξουσία, έδιναν άλλοθι στα πιο απάνθρωπα καθεστώτα.  

 Προσωπικά αποφεύγω και δεν εμπιστεύομαι τους απολιτίκ.Είτε είναι άνθρωποι, είτε θεοί,είτε δαίμονες... Και δεν με συγκινεί αν η εξουσία είναι υπέρ ή κατά του Θεού, αλλά υπέρ ή κατά του λαού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου