Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

NOXI...

Είμαι εργαζόμενος,άνεργος, πτωχευμένος ελευθερος επαγγελματίας, συνταξιούχος, υγιής, ανάπηρος , μέσος Έλληνας πολίτης, το 99% του δύσμοιρου αυτού λαού.

Κι είμαι εδώ, πίσω απ το παραβάν , δευτερόλεπτα πριν λογοδοτήσω στην ιστορία..

Τί μου ζητάνε; Ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ; Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;

Κλίνω προς το ΝΑΙ, από φόβο. Μα δεν πάει και το χέρι μου ρε γαμώτο.Θα φταίει που κάπου βαθιά στο  DNA μου υπάρχει ακόμα μια ελάχιστη συγγένεια με το ανθρώπινο είδος.

Σε τι να πω ΝΑΙ; Μα στην Ευρωπαικη Ένωση! Την ένωση των αγορών, την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, στο “κοινωνικό κράτος”, στην Ευρωπαική σύγκλιση, στις Τράπεζές ΜΑΣ, για το Θεο!

Τόσα χρόνια τα ζω από μέσα.Που σκατά με ωφέλησαν όλα αυτά ;

Είπα ΝΑΙ στην ένταξη , για να έχω ισχυρούς συμμάχους, κι έχασα τη μισή Κύπρο…
Είπα ΝΑΙ στο ΝΑΤΟ , κι υπογράφω τον βομβαρδισμό των φίλων Σέρβων και λοιπών κατατρεγμένων λαών..
Είπα ΝΑΙ στο ευρώ , κι έχασα το 40% των εισοδημάτων μου
ΝΑΙ στον πολτισμό της Κοντσίτας, του Ψινάκη και του Σάκη Ρουφά
ΝΑΙ στη στήριξη των ναζιστών Ουκρανών κυβερνώντων
ΝΑΙ στον καιάδα των γονιών μου
ΝΑΙ στην υποδούλωση των παιδιών μου
ΝΑΙ στα μνημόνια παράδοσης της εθνικής μου κυριαρχίας
ΝΑΙ στις ουρές του ΟΑΕΔ και των συσσιτίων
ΝΑΙ στην μαζική μετανάστευση νέων επιστημόνων
ΝΑΙ στις εργασιακές σχέσεις γαλέρας
ΝΑΙ στην εμπορευματοποίηση παιδείας και υγείας

Ασε άσε, Θα νικήσω τον τρόμο μου και θα παω ΟΧΙ. Αλλά τι όχι;

ΟΧΙ στα ευρωπαικά μνημόνια που θα ερμηνευθεί σε ΝΑΙ στα εγχώρια;
ΟΧΙ στην απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας με νέα βάση του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο;
ΟΧΙ στην δεξιά αντιλαϊκή πολιτκή και ΝΑΙ στην αριστερή όμοια αντιλαΙκή πολτική που εξυπηρετεί διαφορετικά τμήματα του κεφαλαίου;;
ΟΧΙ στην ευρωπαική υποκουλτούρα και ΝΑΙ στον χρηματοδοτούμενο “αντιμνημονιακό”  Κραουνακισμό;
ΟΧΙ στην συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά ΝΑΙ στην αντικάτάστασή τους με την παραισθησιογόνα ψευδαίσθηση της ελευθερίας στην επιλογή του να είμαι GAY ή όχι, να πίνω μπάφους ή ΟΧΙ , να κάνω ότι άλλο γουστάρω γενικώς, αρκεί να μην θίγει τα αφεντικά μου;

Ε , θα πω ΝΟΧΙ τελικά. Μισός το ΝΑΙ και μισός το ΟΧΙ. Και το αποτέλεσμα θα είναι παιρεταίρω διαχωρισμός μεταξύ ομοιοπαθών ανθρώπων με τα ίδια συμφέροντα, που απλά κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και γίνονται ουρά των συμφερόντων των καταπιεστών τους.

Εγκλωβισμός, τελικά  στον αναδυόμενο νεοδικομματισμό και η συνέχεια γνωστή...

Είμαι ένας φοβισμένος μικροαστός Έλληνας. Μετά το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ μου, θα ξεχαρμανιάσω και θα ξαναβυθιστώ στον καναπέ μου, στον Ολυμπιακό μου που κερδάει, στο βύσμα μου που θα με βολέψει, στον οχετό της ιδιωτικής μου τηλεόρασης , των  εγκεφαλοπαραλητικών σίριαλ, στα αυνανιστικά μου πρότυπα των πλαστικών βυζιών, στην ψευδαίσθηση της ασφάλειας που μου προσφέρουν τα 5 χιλιάρικα που έχω στην Τράπεζα…

Με νοιάζουν μόνο:
ο μισθός ΜΟΥ,
η συνταξή ΜΟΥ,
το επίδομά ΜΟΥ,
το αμάξι ΜΟΥ
το σπίτι ΜΟΥ
η καλοπέρασή ΜΟΥ
η ζωούλα ΜΟΥ….

Πολλά μαζεμένα ΜΟΥ για κάποιον που νομίζει πως δεν ανήκει στα βοοειδή...

ΓΑΜΗΣΤΕ ΜΕ παρα φύσιν, λοιπόν, με ότι μακρύτερο και χοντρότερο μπορεί να βρεθεί. Δεν μου αξίζει τίποτα καλύτερο…έχω αρχίσει να το απολαμβάνω κιόλας.

Τα ταξικά γυαλιά μου , τα έχω στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, που μου παρέδωσε κενό ο Αντρέας - αν και μου είχε τάξει ότι θα το γεμίσει με δεξιά - και  το κρατά επτασφράγιστο ο Αλέξης.

΄Ισως κάποια μέρα, μια μικρή μειοψηφία καταφέρει να με πείσει να ανοίξω το ντουλάπι και να τα φορέσω, για να δω το φως της ανατροπής.

Αλλά μέχρι τότε ….Kalo Kouragio!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαδικασία Απόφασης Ψήφου Δημοτικών Εκλογών

Συνέντευξη με τον κύριο Υπερψήφιο

Σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, εξασφαλίσαμε σήμερα συνέντευξη του μοναδικού Έλληνα πολίτη, που δεν θα λάβει μέρος ως υποψήφιος στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κύριε Υπερψήφιε , μπορείτε να μας εξηγήσετε τους λόγους της απουσίας σας απ τα ψηφοδέλτια των αυτοδιοικητικων εκλογών; Σήμερα που όλοι οι συμπολίτες μας διεκδικούν μια θέση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Είναι πολύ απλό. Όσες φορές ακολούθησα τη μόδα, έφαγα τα μούτρα μου κύριε Δημοσιογράφε. Μια ΠΑΣΟΚ, μια ΝΔ, μια ΣΥΡΙΖΑ…. Αποφάσισα να μην ακολουθώ τη μόδα, αλλά να την καθορίζω.

Δεν είναι θετικό που οι πολίτες επιτέλους προσπαθούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους;
Στα χέρια τους ήταν πάντα. Απλώς έχουν την ψευδαίσθηση ότι η ευθύνη του ψηφοφόρου, είναι μικρότερη απ του υποψηφίου. Όσο περισσότεροι οι υποψήφιοι, τόσο λιγότεροι οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι. Οπότε, μάλλον σαν μαζική παραίσθηση μου μοιάζει η μαζική κάθοδος υποψηφίων στις εκλογές.

Είστε απαξιωτικός. Δεν ενδιαφέρεστε για τα κοινά;
Δεν ενδιαφέρομαι για τα ΚΙΝΑΛ. Γιατί …

Ιδρυτική Διακήρυξη της παράταξης Θερβάντες

Ναυπακτιακέ λαέ.
Με μοναδικό γνώμονα την αν-αιδω-τελή μας αγάπη για τον τόπο, μια ομάδα ετερόκλητων Ναυπάκτιων, ενώνουμε σήμερα τις φωνές μας κυρησοντας την ιδρυση της παράταξης “Θερβάντες”.
Η νεοσυσταθείσα παράταξή μας, με αίσθημα ευθύνης, δηλώνει παρούσα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Με το συμβολικό όνομα του συγγραφέα του Δον Κιχώτη και μαχητή της ιστορικής μας Ναυμαχίας, ενδεικτικό του ρομαντισμού και της μαχητικότητος που μας διακατέχει. Ωντας συνειδητοποιημένοι παραμυθάδες, σας καλούμε να εμπιστευτείτε σε εμάς τα όνειρά σας και όχι στους ανθυποψηφίους μας, τους ερασιτεχνες της μυθοπλασιας.
Στη Ναυπακτια  της δικής μας διοικησης, θα εφαρμοστούν ρηξικέλευθες αλλαγές, που θα καταστήσουν την περιοχή μας ένα βαλκανικό Μονακό.
Ενδεικτικά, κύριοι άξονες της πολιτικής μας θα είναι οι παρακάτω:
Μετατροπή όλων των πυργίσκων του κάστρου μας σε ανεμόμυλους . Επιτυγχάνεται έτσι, τόσο η σύνδεση της εικόνας μας της πόλης μας με το σκηνικό του Δον Κιχώτη, όσο και ο παραλληλισμός μας με…