Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύμφωνο συμβίωσης μα όχι επιβίωσης

Ως γνήσιος Ελληνάρας, νιώθω ότι προσβάλω την φυλή μου μην έχοντας άποψη επί παντός επιστητού. Ευτυχώς δεν είμαι οδηγός ταξί, γιατί θα κινδύνευα με αποπομπή από τους συναδέλφους μου για το συγκεκριμένο παράπτωμα. Ομολογώ, όμως, ότι για το θέμα του σύμφωνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, έχω πλήρη μεσάνυχτα.  Δεν έχω κατασταλάξει στο τι πρέπει να γίνει.

Σίγουρα, πρόκειται για πολύπλοκο θέμα. Οι σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός είναι αυστηρά προσωπικό θέμα. Δεν μπορεί να κρίνεται, να χλευάζεται ούτε να λογοδοτεί κανείς γι αυτές - εξαιρώντας την παιδεραστία προφανώς.

Η ψήφιση του συμφώνου, σίγουρα θα καλύψει ενδεχόμενα νομικά κενά στη σχέση των ομόφυλων ζευγαριών με το κράτος. Επιπρόσθετα, αποτελεί και μια έμμεση επίσημη προσπάθεια  ισότιμης ένταξής τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι - κακά τα ψέματα, ο ρατσισμός μας θέτει την πλειοψηφία τους στο περιθώριο. Είναι και μια πρώτη αναγνώριση των αγώνων που έχουν δώσει οι κοινότητες τους για ίσα δικαιώματα. Οφείλουμε να τους σεβαστούμε, λοιπόν.

Προς την αποδοχή του συμφώνου σε ωθούν  κι αυτοί που ξιφουλκούν εναντίον των ομοφυλόφιλων, όπως κάποιοι αυτόκλητοι εκπρόσωποι του θεού επί γης, καλώντας μας να τους φτύσουμε στο δρόμο. Θεωρούν, βλέπετε, αφύσικη την ομοφυλοφιλία αλλά φυσική την πλήρη αγαμία - αν την τηρούν όπως υποχρεούνται βέβαια… Σε αγαστή συνεργασία με τους εγχώριους ναζιστές - οι οποίοι βέβαια αποδεδειγμένα τηρούν την πλήρη αποχή απ το σεξ - αν και δεν υποχρεούνται. Πως μπορώ να συμπαραταχθώ με δαύτους; Φαντάζει μονόδρομος για κάθε άνθρωπο που απεχθάνεται το ρατσισμό και σέβεται τον συνάνθρωπό του,  η  αποδοχή του συμφώνου.

Από την άλλη,  δεν μπορώ να μην προβληματιστώ από το γενικότερο πολιτικοκοινωνικό κλίμα. Πόσο προοδευτικό είναι ένα σύστημα που απ' όλα τα δικαιώματα του πολίτη, επιλέγει να σέβεται τον σεξουαλικό προσανατολισμό αλλά όχι τα εργασιακά δικαιώματα, τις ίσες ευκαιρίες, το δικαίωμα στην υγεία κλπ.

Είναι ή όχι υποκριτικό να σου αναγνωρίζει το κράτος το δικαίωμα να επισημοποιείς νομικά τις προσωπικές σου επιλογές, αλλά να σου αρνείται να πάρεις αξιοπρεπή μισθό, ανθρώπινη σύνταξη . Ερωτεύσου όποιον θες, συμβίωσε με όποιον θες, μόνο κακομοίρη μου μην τολμήσεις να απαιτήσεις δουλειά με δικαιώματα, φάρμακα αν αρρωστήσεις, σύνταξη όταν γεράσεις. Εκεί είσαι εχθρός της ανάπτυξης… Πάρε σύμφωνο συμβίωσης για να μη ζητάς σύμφωνο επιβίωσης.

Σχίζουν τα ιμάτιά τους όλοι οι “προοδευτικοί” της χώρας - σε συνεργασία με τους γνωστούς ύποπτους κύκλους των opinion makers Πορτοσάλτε, Μπουτάρη, Καμίνη - για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, για την καύση των νεκρών κλπ. Τιμούν τους πεθαμένους, για να θάψουν τους ζωντανούς, που έλεγε κι ο Φλωράκης. Και να η προβολή των Γαβαλάδων, των Ψινάκιδων και των gay parade -  προφανώς χρησιμοποιούμενες ως βαλβίδα εκτόνωσης της συσσωρευόμενης λαϊκής οργής. Για τις απεργίες βέβαια και την φτωχοποίηση των Ελλήνων κουβέντα...

Επίσης, υπερπροβάλλεται απ' το σύστημα το πρότυπο του πλούσιου καλοζωισμένου gay. Έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο του καπιταλισμού η μετάβαση στην ομοφυλοφιλία. Σύμφωνα με την lifestyle-ίστηκη κοσμοθεωρία, λοιπόν, τα επίπεδα επιτυχίας ξεκινάνε από το εύκολο - και πατώντας επί πτωμάτων αν χρειαστεί -  χρήμα, συνεχίζουν στο ασύδοτο σεξ με εκδιδόμενες μοντέλες, στην κόκα, τα χλιδάτα βράδια στη Μύκονο ακούγοντας Ρέμο - ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ -  τα ακριβά ρεβεγιόν στο εξωτερικό κλπ.

Στο τελικό στάδιο καπιταλιστικής “αγιοποίησης” , ο υπερχορτασμένος “επιτυχημένος” το γυρίζει… Κι εκεί τερματίζει, στο απόγειο της ηδονής!

Νομίζω πως όλα αυτά εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια αποχαύνωσης και αποπροσανατολισμού του λαού από την διεκδίκηση των κρίσιμων δικαιωμάτων του. Στην μετατροπή του ανθρώπου σε κυνηγό της ασύδοτης απόλαυσης, χωρίς όρια, στην μετεξέλιξή του από πνευματικό ον σε party animal. Κοίτα την πάρτη σου, πέρνα καλά. Όλα δεκτά, αρκεί να μην αμφισβητείται η κατέχουσα την εξουσία τάξη.  

Οι αξίες του καπιταλισμού θα μπορούσαν να συνοψίζονται στην φράση: “Όσα φάμε, όσα πιούμε κι όσα αρπάξει ο κώλος μας...”

Αυτονόητος κι ο προβληματισμός των γονέων για τα πρότυπα που δίνονται στα νέα παιδιά, όσο προωθείται ως μόδα ο Γαβαλοψινακισμός. Δεν είναι όμως οι σεξουαλικές επιλογές των προτύπων αυτών αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί. Ποιός γονιός θα είχε πρόβλημα, ας πούμε,  αν προβαλλόταν ως πρότυπο ο Μάνος Χατζιδάκις;
Οι ταξικές τους υπηρεσίες, το κενό ηθικό τους υπόβαθρο  και η πρεμούρα τους για αντιμετώπιση των αφεντικών στα τέσσερα είναι. Οι σεξουαλικές προτιμήσεις χρησιμοποιούνται ως  όχημα του συστήματος για να τρωθούν οι αντιστάσεις των ανθρώπων σε άλλα επίπεδα.

Θα συνεχίσω να σκέφτομαι μπας και καταλήξω...
  
Σας κούρασα μάλλον... Αν και επαναλαμβάνω δεν έχω τελικά άποψη για το τι πρέπει να γίνει, έφτασα να αρθρογραφώ επί του θέματος...

Μήπως να γίνω ταξιτζής τελικά;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη με τον Μέγα Αλέξανδρο

Παγκόσμια αποκλειστικότητα!Ταξιδέψαμε στον χρόνο κι εξασφαλίσαμε την πρώτη αποκλειστική συνέντευξη του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!! Δημοσιογραφος : Μεγάλε Αλέξανδρε, καλησπέρα. Σας καλούμε απ το έτος 2018 μετά Χριστόν και… Μέγας Αλέξανδρος : Μετά Χριστόν; Ποιός είναι αυτός ο Χριστός που χωρίζεται και η ιστορία εξαιτίας του;;;; Δημοσιογραφος : Ναι έχετε δίκιο, δεν γνωρίζετε. Είναι ο ιδρυτής της ομώνυμης θρησκείας του Χριστιανισμού και θεωρείται ο Υιός του Θεού για τους πιστούς του. Μέγας Αλέξανδρος :Ιδρυτής θρησκείας;;;; Και πόσες κατακτήσεις και εγκλήματα έκανε για να χωριστεί στα δυο η ιστορία για χάρη του;;; Γιατι υιός θεου θεωρούμαι κι εγω. Προφανώς θα τα κατάφερε καλύτερα από εμένα. Τον Δία μου μέσα…. Δημοσιογραφος :Ο ίδιος; Κανένα έγκλημα και καμιά κατάκτηση . Οι οπαδοί του πολλά, αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό. Σκοπός της επικοινωνίας μας είναι να πάρουμε τη γνωμη σας για ένα φλέγον ζήτημα της νεοελληνικής ιστορίας. Την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου

Κι αν ήταν επενδυτες;

Ελλάς ,Μάρτης του 2020. Κι ενώ η χώρα μας ριγμένη στα σκοινιά, βαριανασαινει ασθμαίνουσα πίσω απ τη χειρουργική της μάσκα, εξουθενωμένη απ το κυνήγι κορονοιου κ "λαθροεισβολεων"....Μια ιστορική ανατροπή σκάει στον ορίζοντα!! Οι 15.000 "λαθρο" που απειλούν την εδαφική μας ακεραιότητα  , θωράκισμενοι με ξύλα και βρεγμένες σωβρακοφανελες, τελικά δεν ήταν αυτοί που νομίζαμε.  Δεν ήταν φτωχομπινεδες, λινάτσες ξεβρακωτες .Ήταν 15.000 εκκατομυριουχοι.Ναι μεν Πακιστανοί, Αφγανοί, Αλγερινοι, Κογκολεζοι.Αλλα ζαμπλουτοι!!! Μας έκαναν καρναβαλικο ντου μεταμφιεσμενοι, γιατί θέλουν να ζήσουν την εμπειρία, στην ωραιότερη χώρα του κόσμου. Ως δια μαγείας,  η αποκάλυψη αλλάζει αρδην τα δεδομένα. Η κυβέρνηση αποκηρύσσει τον όρο λαθρομετανάστες και τρέχει  να καλωσορίσει τους υποψήφιους επενδυτές.Ο πρωθυπουργός σπεύδει μαζί με υπουργούς του στον Έβρο, ο οποίος επανορθογραφείται σε Εύρω, προς ανάμνηση της συμβολής του στην οικονομική ανάταση του τόπου. Σε συγκινησιακά φορ

Παρέμβαση Αγίου Βαλεντίνου στην επικαιρότητα

Αγαπημένα μου τέκνα (ή μήπως να πω τεκνά;;;) Με αφορμή την ονομαστική μου εορτή στις 14/2 και με ριζωμένη βαθιά την πεποίθηση πως ο έρως σώζει, θεώρησα σκόπιμο να παρέμβω, δίνοντάς σας συμβουλές για τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας Με μεγάλη μου λύπη, διαπιστώνω ότι σας φορτώνουν άγχος και θυμό , με αποτέλεσμα να αδυνατείτε να λειτουργήσετε ερωτικά. Τεκνά μου! Γρηγορείτε!!!! (όχι μόνο Γρηγορήτες - γνωστή ερωτομανής φυλή  της Ναυπακτίας μεν - μην μπερδευόμαστε δε, σε όλους απευθύνομαι.) Τα μνημόνια και η λιτότητα , πρέπει να βγουν απ το μυαλό σας . Κι απ την καρδιά σας. Να αντικατασταθούν από έρωτα. Ναι, κατανοώ ότι έχουν εισέλθει βαθύτερα , και από άλλες εισόδους . Όμως κι αυτό εντάσσεται στα πλαίσια του ερωτικού παιχνιδιού. Σας καλώ, εις το όνομα του Θεού Έρωτα, να χαλαρώσετε. Κι ότι δεν μπορείτε να αποφύγετε, απολαύστε το!! Δικαιολογημένοι οι φόβοι σας, η ανησυχία κι ο πόνος σας. Σας συμπεριλαμβάνω ήδη στις προσευχές μου. Κι είμαστε κοντά, στην υιοθέ