Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιδρυτική Διακήρυξη της παράταξης Θερβάντες

Αποτέλεσμα εικόνας για δον κιχώτηΝαυπακτιακέ λαέ.

Με μοναδικό γνώμονα την αν-αιδω-τελή μας αγάπη για τον τόπο, μια ομάδα ετερόκλητων Ναυπάκτιων, ενώνουμε σήμερα τις φωνές μας κυρησοντας την ιδρυση της παράταξης “Θερβάντες”.

Η νεοσυσταθείσα παράταξή μας, με αίσθημα ευθύνης, δηλώνει παρούσα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Με το συμβολικό όνομα του συγγραφέα του Δον Κιχώτη και μαχητή της ιστορικής μας Ναυμαχίας, ενδεικτικό του ρομαντισμού και της μαχητικότητος που μας διακατέχει. Ωντας συνειδητοποιημένοι παραμυθάδες, σας καλούμε να εμπιστευτείτε σε εμάς τα όνειρά σας και όχι στους ανθυποψηφίους μας, τους ερασιτεχνες της μυθοπλασιας.

Στη Ναυπακτια  της δικής μας διοικησης, θα εφαρμοστούν ρηξικέλευθες αλλαγές, που θα καταστήσουν την περιοχή μας ένα βαλκανικό Μονακό.

Ενδεικτικά, κύριοι άξονες της πολιτικής μας θα είναι οι παρακάτω:

  1. Μετατροπή όλων των πυργίσκων του κάστρου μας σε ανεμόμυλους . Επιτυγχάνεται έτσι, τόσο η σύνδεση της εικόνας μας της πόλης μας με το σκηνικό του Δον Κιχώτη, όσο και ο παραλληλισμός μας με κυκλαδίτικα νησιά που έχουν κερδίσει παγκόσμια επισκεψιμότητα, όπως η Μύκονος. Ναι , μπορεί η Ναύπακτος να γίνει η Μύκονος της Στερεάς Ελλάδος! Δεν μας λείπουν οι θάλασσες, ούτε τα μπαρ, ούτε η κοκαΐνη... Μόνο οι ανεμόμυλοι!

  1. Ίδρυση της Ναυπακτιακής Ακαδημίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ν.Α.Σ.Α). Στα πρότυπα οργάνωσης των ποδοσφαιρικών φυτωρίων του Άγιαξ, θα γίνεται στελεχομάζωμα επίδοξων δημάρχων και αντιδημάρχων απ όλη την Ελλάδα και την Οικουμένη - γιατί όχι; Θα εκπαιδεύονται στον τόπο μας, στην τέχνη της τοπικής πολιτικής και διοίκησης. Και που αλλού θα μπορούσε να υπάρχει αντίστοιχη σχολή, πέραν της Ναυπακτίας που έχει το μεγαλύτερο πλήθος υποψηφίων ανά τετραγωνικό μέτρο και ανά κάτοικο; Αυτές είναι σχολές με προοπτική , και όχι κάτι κακομοιρο-Τ.Ε.Ι πληροφορικής που μας φόρτωσαν τόσα χρόνια!

  1. Μετατροπή της παπιολιμνούλας στο Γρίμποβο, σε ελληνική Φοντάνα Ντι Τρέβυ .Με κατάλληλη διαφημιστική καμπάνια και διασπορά φημών από στόμα σε στόμα, με την τέχνη του ποιοτικού τοπικού μας κουτσομπολιού , θα πειστούν εκατομμύρια επισκέπτες ότι με το ρίξιμο κέρματος στην Ναυπακτιακή λιμνούλα, πραγματοποιείται κάθε σου ευχή, κυρίως αν αυτή αφορά την εκλογή σου σε θέση τοπικού άρχοντα και τους κερδοφόρους ορίζοντες που ενδεχομένως σου ανοίξει αυτή η προοπτική. Γι αυτόν το λόγο, προτεινόμενο όνομα για τη λιμνούλα μας θα είναι το “Φοντάνα Ντι Κλέβει” .

  1. Διεξαγωγή του πρώτου παγκόσμιου αγώνα Ρουφιανιάς στον τόπο μας, στην πραγματική πατρίδα του παρεξηγημενου αυτού σπορ. Τα περίφημα “Περδικλόστρια”, θα διοργανώνονται απ τον Δήμο μας, με έπαθλο χρηματικό ποσό ίσο με την υπερτιμολόγηση που θα προκαλεί η καταγγελία του νικητή στο καταγγελθέν εν εξελίξει δημόσιο έργο ή την ζημιά που θα προκαλέσει στο σφραγισθέν νυχτερινό κέντρο, που θα έχει φάει την καρφωτή. Επίσης, ο νικητής θα λαμβάνει την ιδιότητα του Επίτιμου Πολίτη Ναυπακτίας για ένα χρόνο, μέχρι την επόμενη διεξαγωγή του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Έτσι, θα καταστεί η πόλη μας παγκόσμιο κέντρο Αθλητισμού και μόνιμη διοργανώτρια του σχετικού πρωταθλήματος.

  1. Διοργάνωση πανορθοδόξων καλλιστείων επιταφίων,κάθε Μεγάλη Παρασκευή. Συγκέντρωση επιταφίων απ όλες τις ορθόδοξες χώρες του κόσμου , παρέλαση των αποστολών στο φωταγωγημένο λιμάνι μας και ψήφιση στο τέλος της βραδιάς του Orthodox  Next Top επιταφιο-Model. Πρωτοτυπούμε ήδη πανηγυρίζοντας με πυροτεχνήματα τον θάνατο του Χριστού.Ας το πάμε και ένα βήμα παραπέρα, προσθέτοντας λίγο lifestyle στην πανηγυροκατανυκτική ατμόσφαιρα της πόλης μας εκείνη την ημέρα.

  1. Κατοχύρωση ως παγκόσμιας ευρεσιτεχνίας, του αξιώματος “νόμος του Lepanto” ή αλλιώς  “Φταίει ο Καρακώστας” , ως γενική αιτιολόγηση οποιουδήποτε φαινομένου, συμπεριφοράς ή γεγονότος το οποίο δεν μπορεί να εξηγηθεί με άλλον επιστημονικό τρόπο. Η τοπική “επιστημονική” κοινότητα της Ναυπάκτου, μετά από πενταετή ενδελεχή μελέτη καφενειακού τύπου, κατέληξε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι πάντα πίσω απ όλα, κρύβεται ένας Καρακώστας. Νόμος που βρίσκει ευρεία εφαρμογή σε όλο το φάσμα των επιστημών:
  • Στα μαθηματικά :Γιατί δεν διαιρείται ένας αριθμός με το μηδέν; “Φταίει ο Καρακώστας”
  • Στη Γεωμετρία: Γιατί δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος; “Φταίει ο Καρακώστας”
  • Στη Χημεία: Γιατί δεν διασπάται το άτομο;“Φταίει ο Καρακώστας”
  • Στην Οικονομία:Γιατί μπήκαμε στα μνημόνια; “Φταίει ο Καρακώστας”
  • Στην Ιατρική :Γιατί ο σπανός δεν έχει γένια; “Φταίει ο Καρακώστας”
    Με αυτόν τον τρόπο, η πόλη μας μπαίνει δυναμικά και στον παγκόσμιο         επιστημονικό χάρτη , με τεράστια οφέλη για την τοπική μας ανάπτυξη.

7.  Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου με συμμετέχοντες ηθοποιους όλους τους εκλεγμένους . Οθωμανοι, θα είναι όσοι αλλάζουν συνδυασμό κάθε τόσο αναλόγως με του που φυσάει ο άνεμος των προσωπικών του φιλοδοξιών…Θα γίνεται χρήση πλαστικών σφαιρων, για πιο αληθοφανές αποτελεσμα. Με τον χολυγουντιανό αυτό τρόπο και θέαμα θα προσφέρουμε στο φιλοθεάμον κοινό και ως  εν δυνάμει κινηματογραφικό κέντρο λογιζόμαστε και πιθανώς να τσούξουν και κάποιοι ανικανοποίητοι αλλαζονικοί γλουτοί….προς συμμόρφωσή τους.

Ερχόμαστε να τα αλλάξουμε όλα.Σύνθημά μας είναι η φράση του Δον Κιχώτη προς τον πιστό του ιπποκόμο:

Να αλλάξεις τον κόσμο φίλε μου Σάντσο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη”

Ψηφίστε Θερβάντες. Ψηφίστε τον συνδυασμό αυτού που έχει πριν αιώνες κόψει το χέρι του για εσάς. Για να μην χρειαστεί να αναφωνηστε μετεκλογικά “να μου κοβόταν το χέρι που τους ψήφισα”.

Αγαπητοί μας συμπολίτες .Έσοδα δεν έχουμε, για να νοικιάσουμε εκλογικό κέντρο. Ο ρομαντισμός μας όμως, δεν πτοείται! Σας καλούμε στα εγκαίνια του Εκλογικού Μας κέντρου , στην διπλή διαχωριστική γραμμή της οδού Μεσολογγίου, σε μέρα και ώρα αιχμής που θα ανακοινωθούν σύντομα. Θα στοιχηθούμε εκεί ο ένας πίσω απ τον άλλο.  Είναι ο ιδανικός τρόπος, ώστε και τις εντυπώσεις να κερδίσουμε και πολλοί να φανούμε και τον δρόμον να μην κλείσουμε .


Μείνετε συντονισμένοι..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κι αν ήταν επενδυτες;

Ελλάς ,Μάρτης του 2020. Κι ενώ η χώρα μας ριγμένη στα σκοινιά, βαριανασαινει ασθμαίνουσα πίσω απ τη χειρουργική της μάσκα, εξουθενωμένη απ το κυνήγι κορονοιου κ "λαθροεισβολεων"....Μια ιστορική ανατροπή σκάει στον ορίζοντα!! Οι 15.000 "λαθρο" που απειλούν την εδαφική μας ακεραιότητα  , θωράκισμενοι με ξύλα και βρεγμένες σωβρακοφανελες, τελικά δεν ήταν αυτοί που νομίζαμε.  Δεν ήταν φτωχομπινεδες, λινάτσες ξεβρακωτες .Ήταν 15.000 εκκατομυριουχοι.Ναι μεν Πακιστανοί, Αφγανοί, Αλγερινοι, Κογκολεζοι.Αλλα ζαμπλουτοι!!! Μας έκαναν καρναβαλικο ντου μεταμφιεσμενοι, γιατί θέλουν να ζήσουν την εμπειρία, στην ωραιότερη χώρα του κόσμου. Ως δια μαγείας,  η αποκάλυψη αλλάζει αρδην τα δεδομένα. Η κυβέρνηση αποκηρύσσει τον όρο λαθρομετανάστες και τρέχει  να καλωσορίσει τους υποψήφιους επενδυτές.Ο πρωθυπουργός σπεύδει μαζί με υπουργούς του στον Έβρο, ο οποίος επανορθογραφείται σε Εύρω, προς ανάμνηση της συμβολής του στην οικονομική ανάταση του τόπου. Σε συγκινησιακά φορ

Συνέντευξη με τον Μέγα Αλέξανδρο

Παγκόσμια αποκλειστικότητα!Ταξιδέψαμε στον χρόνο κι εξασφαλίσαμε την πρώτη αποκλειστική συνέντευξη του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!! Δημοσιογραφος : Μεγάλε Αλέξανδρε, καλησπέρα. Σας καλούμε απ το έτος 2018 μετά Χριστόν και… Μέγας Αλέξανδρος : Μετά Χριστόν; Ποιός είναι αυτός ο Χριστός που χωρίζεται και η ιστορία εξαιτίας του;;;; Δημοσιογραφος : Ναι έχετε δίκιο, δεν γνωρίζετε. Είναι ο ιδρυτής της ομώνυμης θρησκείας του Χριστιανισμού και θεωρείται ο Υιός του Θεού για τους πιστούς του. Μέγας Αλέξανδρος :Ιδρυτής θρησκείας;;;; Και πόσες κατακτήσεις και εγκλήματα έκανε για να χωριστεί στα δυο η ιστορία για χάρη του;;; Γιατι υιός θεου θεωρούμαι κι εγω. Προφανώς θα τα κατάφερε καλύτερα από εμένα. Τον Δία μου μέσα…. Δημοσιογραφος :Ο ίδιος; Κανένα έγκλημα και καμιά κατάκτηση . Οι οπαδοί του πολλά, αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό. Σκοπός της επικοινωνίας μας είναι να πάρουμε τη γνωμη σας για ένα φλέγον ζήτημα της νεοελληνικής ιστορίας. Την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου

Ελιτισμός, πρόγραμμα κι απολιτίκ ανεξαρτησία

Παρακολούθησα δηλώσεις επι δηλώσεων υποψηφίων. Και μπούχτησα . Κι έβγαλα καπνούς..  Και ένιωσα την ανάγκη να σχολιάσω τις πιο ενοχλητικές στ αυτιά μου φράσεις τους . Φράση 1η: “ Προσοχή, μην μας κυβερνήσουν οι αμόρφωτοι” Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος. Κι όποιος την υιοθετεί, βρίσκεται συνήθως προ εκπλήξεως. Αντί κάποιοι να πλησιάσουν τον απλό πολίτη, να αφουγκραστούν τα προβλήματά του , να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί του, τον αντιμετωπίζουν αφ υψηλού , με πρόσχημα τα...βαριά βιογραφικά τους.   Αφιππεύσατε αγαπητοί μας “μορφωμένοι” !  Δεν υπάρχει “μορφωσιόμετρο”. Κι ο τόπος μας κινδυνεύει απ τους “αμόρφωτους” όσο κινδυνεύει κι απ τους αλαζόνες...Κάνετε το σφάλμα στο οποίο έχει υποπέσει και η Αριστερά του Συριζα. Απομακρύνεστε απ τον εργαζόμενο, τον μεροκαματιάρη, τον εργάτη.Τον χαρίζετε έτσι στους άλλους, όπως ο Συριζα χάρισε κόσμο στους ναζί.Δεν με νοιάζουν τα πτυχία του καθενός . Μ ενδιαφέρει το πρόγραμμά του και ποια συμφέροντα θέλει να εξυπηρετεί . Η